Κυκλοφόρησε η έκδοση 1.5.1 του WordPress MU

ΌΣχεδόν στα … κρυφά κυκλοφόρησε η καινούρια έκδοση της πλατφόρμας WordPress MU, που επιτρέπει την δημιουργία blog networks, όπως το ίδιο το wordpress.org . Η καινούρια έκδοση είναι η 1.5.1 και επιφέρει πολλές βελτιώσεις στην ασφάλεια αλλά και καινούρια χαρακτηριστικά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση 1.3.3 . Η κυριότερη εμφανής αλλαγή είναι η ενσωμάτωση του WordPress 2.5.1 .

Download

H διαδικασία αναβάθμισης δεν αναγράφεται και τόσο ξεκάθαρα κάπου, αλλά συνίσταται πάνω κάτω στα εξής:

  • backup
  • overwrite files (εκτός από συγκεκριμένους φακέλους και αρχεία όπως και στο απλό WordPress, δηλ τον φάκελο wp-content και τους υποφακέλους αυτού. Εκεί αντιγράφουμε τα περιεχόμενα τους απλώς και όχι όλους τους φακέλους μονομιάς, για να μην χάσουμε custom πράγματα)
  • edit το wp-config.php στο οποίο χρειάζεται να προσθέσουμε 2 ακόμα defines που υπάρχουν στο καινούριο template του wp-config. Τα defines αυτά, είναι για τις εξης 2 σταθερές SECRET_KEY και SECRET_SALT που προστατεύουν ακόμα καλύτερα τους κωδικούς μας. Αν δεν προσθέσουμε τις σταθερές αυτές δεν θα μπορούν οι χρήστες μας να κάνουν login, ενώ ο admin θα λαμβάνει μήνυμα που σφάλματος. Η τιμή τους, μπορεί να είναι ένα custom μεγάλο string!
  • Tρέχουμε την διαδικασία update all sites, για να ενημερωθεί η βάση

Η διαδικασία αναβάθμισης στο www.fml.gr ολοκληρώθηκε επιτυχώς!

Release announcement

Εdit: ενημερώθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες για την αναβάθμιση

2 comments

  1. (Το σχόλιο θα μπορούσε να έχει τίτλο “που’ σαι Θανάααση, που’σαι Θανάαση”)

    Αν είσαι ο thanassis που πριν καιρό σχολίασε εδώ, κατά τύχη είδα μετά από καιρό το σχόλιο σου και απάντησα. Συγγνώμη για την καθυστέρηση…

    Αν δεν είσαι, μπορείς να θεωρήσεις αυτό το σχόλιο ως spam.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.