Κοτόπουλο στη σούβλα στην ψησταριά Υγραερίου

Στο σημερινό post θα σας δείξω πώς έφτιαξα Κοτόπουλο στην σούβλα στην ψησταριά Υγραερίου Vanward Majesty S.

H σούβλα είναι έξτρα εξάρτημα που πωλείται ξεχωριστά, αλλά υπάρχει έκδοση προσαρμοσμένη για την εν λόγω ψησταριά. Η ίδια η ψησταριά έχει τις υποδοχές για την αναμονή της σούβλας.

Η όλη διαδικασία ήταν πολύ εύκολη:

  • χρησιμοποίησα ένα μέτριο κοτόπουλο ~ 1.5 kg (την επόμενη φορά θα βάλω 2 κοτόπουλα , αφού χωράνε εύκολα, αλλά όχι μεγαλύτερα σε μέγεθος γιατί θα βρίσκουν στο καπάκι της ψησταριάς)
  • το μαρίναρα με βούτυρο και Maggi νοστιμιά
  • εκτός από τα στηρίγματα που έχει η σούβλα, το έδεσα και με ένα σύρμα για επιπλέον ασφάλεια, για να μην γυρίζει / πέσει, αλλά και για να του μαζέψω λίγο τα πόδια / φτερά για να μην βρίσκουν στο καπάκι της ψησταριάς
  • το έψησα για 1 ώρα περίπου με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς (εκτός από την ώρα που τραβούσα τα video 😀 )
  • οι καυστήρες ήταν στην αρχή και στο τέλος του ψησίματος και οι 3 στην μέγιστη ένταση
  • κατά την διάρκεια του ψησίματος ο μεσαίος καυστήρας ήταν στην ελάχιστη ένταση για να απόφύγουμε το κάψιμο της πέτσας και τις αναφλέξεις (τα καμμένα κομμάτια που φαίνονται στη φωτό είναι από τα επιπλέον υλικά με τα οποία άλοιφα το κοτόπουλο κατα την διάρκεια του ψησίματος (κυρίως η μαρινάδα από την Maggi νοστιμιά τα οποία με ένα απλό σκούπισμα έφυγαν – αλλά δεν σκέφτηκα να βγάλω καλύτερη φωτό)

Για την επόμενη φορά θα έκανα διαφορετικά:

  • θα έβαζα σίγουρα 2 κοτόπουλα γιατί αυτό εξαφανίστηκε πριν βγει από τη σουβλα
  • θα φρόντιζα η μαρινάδα να μην έχει στερεά κομμάτια μέσα για να μην μαυρίζουν / καίγονται

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.