Chinese GPS PNA (RYE Traveller 3505) fail!

RYE
http://www.rye.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα διαπίστωσα ότι η συσκευή πλοήγησης (πιο γνωστή ως “GPS”, πιο σωστά PNA) που έχω στο αυτοκίνητό μου (RYE Traveller 3505), σταμάτησε να λειτουργεί. Πιο συγκεκριμένα δεν έβρισκε σήμα από ικανό αριθμό δορυφόρων, ώστε να προσδιορίσει την θέση μου. Το γεγονός ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό, καθώς χρειάστηκα την βοήθειά της και με “κρέμασε”.

H πρώτη μου υπόθεση ήταν ότι χάλασε η συσκευή και εκνευρίστηκα αρκετά, σκεφτόμενος διαδικασίες εγγυήσεων κλπ.  Ευτυχώς είχα την “έμπνευση” να κάνω ένα googling και ανακάλυψα το σχετικό thread στο forum του myphone.gr . Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες, με έκπληξη διαπίστωσα ότι και αρκετοί άλλοι είχανε το ίδιο πρόβλημα: ξαφνικά οι συσκευές τους σταμάτησαν να δέχονται σήμα από τους δορυφόρους! Κάποιος χρήστης μάλιστα, αλίευσε σε forum του εξωτερικού την πληροφορία ότι το πρόβλημα είναι γενικό σε συσκευές με κινέζικο τσιπάκι και έχει σχέση με την αλλαγή ρυθμίσεων στους αμερικανικούς δορυφόρους του συστήματος GPS!

Η επίσημη απάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους χρήστες του myphone.gr που απευθύνθηκαν προς αυτή ήταν η εξής:

Αξιότιμε κύριε,
Σχετικά με το πρόβλημα που μας αναφέρατε σας ενημερώνουμε ότι η επίσημη απάντηση που πήραμε από το εργοστάσιο κατασκευής είναι ότι δεν υπάρχει καμμία δυσλειτουργία στο hardware και στο software της συσκεύης.
Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αλλαγή ρυθμίσεων που έγιναν στους κωδικούς επικοινωνίας των αμερικανικών δορυφόρων και συγκεκριμένα από τις 13/6.
Το πρόβλημα είναι παγκόσμιας φύσης και αφoρά τα chipset MSTAR της SAMSUNG ανεξαρτήτου μοντέλου και κατασκευαστή…
Σύντομα θα επιλυθεί….

Σας ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία σας.
Με εκτίμηση,
Technical Support,
Creative Image,
Πευκών 76, Μεταμόρφωση,
90 1500 6242

Μάλιστα σε άλλες απαντήσεις, αναφέρεται ως ημερομηνία επίλυσης του προβλήματος η 20η ή η 22η μέρα του μήνα που διανύουμε. Ακόμα και σήμερα όμως, η κατάσταση δεν είχε αλλάξει. Ευτυχώς σε κάποιο forum του εξωτερικού κυκλοφόρησε το ακόλουθο αρχείο (update) το οποίο δοκίμασα κι εγώ και πραγματικά λύνει το πρόβλημα!

http://rs361.rapidshare.com/files/245511930/Godspeed.ini_for_Godspeed20080109_and_later.rar

Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη! Δεν ξέρω αν στο μέλλον επηρρεάσει με άλλον τρόπο την συσκευή σας!Έχει απλές οδηγίες χρήσης μέσα στο αρχείο. Μετά την εφαρμογή του Patch, έχω σήμα από τουλάχιστον 7 δορυφόρους, ενώ πριν μετά βίας από έναν.

3 comments

  1. filaraki exo akrivos to provlima auto ke malista poli kero alla patao to link pou exis vali ke den mporo na kano kati giati den mporo na katevaso free..mipos mporis na mou dosis kapio allo xoris rabbitshare..????

  2. Mπορείς να το κατεβάσεις free, αρκεί να περιμένεις λίγο γιατί τώρα οι servers είναι φορτωμένοι. Κατά τα άλλα, δεν ξέρω αν το πρόβλημά σου είναι ακριβώς το ίδιο, γιατί υποτίθεται ότι το λύσανε το θέμα και χωρίς να χρειάζεται να περάσεις το αρχείο. Αν παρόλα αυτά θες να δοκιμάσεις, θα πρέπει να περιμένεις λίγο και να δοκιμάσεις αργότερα όταν ξαναανοίξει το rapidshare, γιατί τώρα δεν το έχω και εγώ πρόχειρο το αρχείο.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.