Καφές στην “Καφέ Αρκούδα” (Ελάτη Τρικάλων)

Η Ελάτη Τρικάλων είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων που βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Κόζιακα (Πίνδος).

“Η Ελάτη απέχει από τα Τρίκαλα 34 χλμ. και είναι το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 950μ. μέσα σε πυκνό ελατόδασος της νότιας Πίνδου, σε ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς.”
touristorama.com

25122007001.jpg 25122007002.jpg

Ο φετινός χειμώνας δεν μας έδωσε την χαρά να δούμε χιόνια τις λίγες μέρες των διακοπών που βρεθήκαμε στα πάτρια εδάφη (Τρίκαλα) και η μόνη λύση ήταν να ανηφορήσουμε προς την Ελάτη (Τίρνα) και το γειτονικό Περτούλι με το χιονοδρομικό του κέντρο, για να δούμε και καμιά άσπρη μέρα!

25122007003.jpg

‘Ενα από τα καλύτερα μέρη για να πιείς καφέ στην Ελάτη, είναι η “Καφέ Αρκούδα”. Μικρό καφέ – μπαράκι, που παίζει ροκ μουσική και βρίσκεται σε μια στροφή του δρόμου προς Περτούλι κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα. Το highlight του “menu”, είναι η ζεστή σοκολάτα από πραγματική σοκολάτα που την λειώνουν εκείνη την στιγμή. Μην την πιείτε αμέσως, καίει!

5 comments

  1. Το μόνο που περιμένουμε είναι μάλλον τον επόμενο χειμώνα να ρίξει χιόνι να πάμε και για σκι!!!!!

  2. Σκέτη απογοήτευση! Ναι, καλά διαβάσατε.. Δεν αντιλέγω, γραφικό χωριό, καλή τοποθεσία και σίγουρα θα ήταν ομορφότερο το τοπίο αν είχε και χιόνι φέτος τα Χριστούγεννα. Αλλά όσον αφορά το φαγητό, την εξυπηρέτηση και τη διάθεση των ντόπιων ιδιοκτητών απέναντι στον επισκέπτη, επιεικώς για κλάματα! Κρέατα κατεψυγμένα, φαγητά μαγειρεμένα μισής ή μιας ημέρας και ξαναζεσταμένα και φυσικά σερβιρισμένα χωρίς ίχνος ντροπής για την όψη τους. Menu κυνήγι (ζαρκάδι, ελάφι, αγριογούρουνο); Ας γελάσω. Ο “γκοτζίλας” στο στρατό μασιόταν καλύτερα. Μην θίξω το θέμα της εξυπηρέτησης.. Αφού το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση με το που πήραμε το κλειδί του δωματίου στο χέρι, ήταν η απάντηση της ξενοδόχου στο σύζυγό της, όταν αυτός προσφέρθηκε να μας δείξει το δωμάτιο, “άστους, θα το βρουν μόνοι τους”! Φαίνεται ότι λίγδωσε το εντεράκι τους με τόσους επισκέπτες τόσα χρόνια και κουράστηκαν. Τα ίδια και χειρότερα και στα Μετέωρα.. Εξυπηρέτηση σε παραδοσιακή ταβέρνα χειρότερη από ότι στο χειρότερο fast food και αλητεία. Δυο κρεατικά για κυρίως σερβιρισμένα σε μια πιατέλα χωρίς καν πατάτες, οπότε αναγκάστηκα να παραγγείλω ξεχωριστά, η φέτα χωριστά από τη χωριάτικη σαλάτα και φυσικά όλα αυτά χρεωμένα ξεχωριστά! Και όλα αυτά ανήμερα Χριστουγέννων. Μην σας ξεγελούν λοιπόν οι φωτογραφίες. Αυτές ούτε γεύση έχουν, ούτε θα σας υποδεχτούν και θα σας εξυπηρετήσουν. Υπάρχουν εξίσου όμορφα γραφικά χωριά με εξυπηρέτηση και θαλπωρή, αρκεί να ψάξουμε λίγο παραπάνω. Για μένα ισχύει μετά από αυτή την αποτυχημένη εκδρομή ο κανόνας του “όσο πιο παρθένο είναι ένα μέρος κι έχει μικρή επισκεψιμότητα, τόσα περισσότερα μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη”!

  3. Είσαι πολύ αρνητικός έως και υπερβολικός θα έλεγα! Όταν έστειλες το σχόλιο ήμουνα στην Ελάτη και όπου και να έφαγαν και όπου και να βγήκα για καφέ ή για ποτό και η εξυπηρέτηση και αυτά που φάγαμε και ήπιαμε ήταν σούπερ. Πιθανολογώ λοιπόν ότι στάθηκες άτυχος ή οι επιλογές σου ήταν ατυχείς. Ας πούμε αν πας να παραγγείλεις «κυνήγι» σε τουριστικό χωριό τι περιμένεις να φας; Φρεσκο ή κατεψυγμένο; Λες να έχουν αμοληθεί ασύδοτοι οι κυνηγοί στην Πινδο για να ταΐζουν τους χιλιάδες τουρίστες της Ελάτης; Εμεις και πάιδάκια φάγαμε και λουκάνικα και σαλάτες και ορεκτικά και όλα όμως ήταν τέλεια. «κυνήγι» δεν παραγγείλαμε 🙂 Αλλά και στα δωμάτια που μείναμε η φιλοξενία ήταν μια χαρά. Ανοίξανε ξανά να μας σερβίρουν πρωινό στις 11+ το πρωί ( ενώ είχαν μαζέψει ) και μας φτιάξανε τσάι του βουνού όταν το ζητήσαμε μεταμεσονυκτιες ώρες 🙂
    Το γενικό σχόλιό σου λοιπόν που αναφέρεται με προσβλητικό τρόπο σε όλους τους ανθρώπους της περιοχής το θεωρώ ατυχές.

  4. Λατρεύω την περιοχή. Δεν είμαι από εκεί, αλλά έχω αγαπημένους φίλους στα Τρίκαλα. Μια φορά το χρόνο τουλάχιστον θα ανέβω Τρίκαλα για να τους δω. Στην Ελάτη και το Περτούλι έχω να πάω καμιά τριετία, αλλά λέω να κάνω μια βόλτα φέτος, μιας και θα βρεθώ σύντομα στην όμορφη Θεσσαλία!

  5. μια χαρούλα είναι το μέρος και καθε αρνητικό σχόλιο μάλλον εκ του πονηρού το βρίσκω.Εχω πάει 2 φορές και δεν είδα καμια εκμεταλευση.Οποιος παει τριήμερα με προδιάθεση να κρίνει ,ζηγίσει,χαρακτηρίσει, βαθμολογήσει..εε ας κάτσει σπίτι του.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.