Προσοχή στο πού παρκάρετε έξω από το “Mall”

Το προηγούμενο Σάββατο το πρωί, ανέβηκα για βόλτα και εορταστικά ψώνια στο Mall. Βέβαια όπως θα διαβάσετε τα ψώνια μου κόστισαν λίγο ακριβότερα από το συνηθισμένο. Ο λόγος; Η Τροχαία Κηφισιάς βγήκε παγανιά. Μέρες που είναι (τέλος του χρόνου), έχουν στόχους να πιάσουν (εισπρακτικούς) και πρέπει να μάζεψε ένα ικανοποιητικό ποσό από την εξόρμηση αυτή, καθώς επιβλήθηκαν πρόστιμα 80? για παράνομη στάθμευση σε εκατοντάδες αυτοκίνητα. Χαμός από κόσμο στο Mall και αρκετοί παρκάρουν (όπως πάντα), στις ειδικά διαμορφωμένες (;) θέσεις Parking που έχουν χαραχτεί στο οδόστρωμα (άγνωστο από ποιον – αλλά αυτό δεν αφορά την Τροχαία Κηφισιάς, αυτό που την αφορά είναι να “γράφει”), έξω από τον σταθμό της Νεραντζιώτισσας.

15122007004s.jpg15122007001.jpg

Το θέμα δεν είναι ότι με “γράψανε”. Δεν συνηθίζω να “παρανομώ” στον δρόμο και αν το κάνω παραδέχομαι την βλακεία μου. Το θέμα εδώ είναι ότι κι εγώ όπως και οι άλλοι ανυποψίαστοι, νόμιζα ότι πάρκαρα νόμιμα. Όπως βλέπετε, στον δρόμο υπάρχουν “ζωγραφισμένες” πλάγιες θέσεις στάθμευσης και καμία πινακίδα που να την απαγορεύει. Βέβαια το “όργανο” είχε άλλη άποψη. Ισχυρίστηκε (και έχει δίκιο) ότι στην αρχή του δρόμου (περίπου 1000 μέτρα παρακάτω) υπάρχει απαγορευτική πινακίδα. Αλλά είπαμε, είναι 1000 μέτρα πιο πριν. Επίσης ισχυρίστηκε (και έχει 50% δίκιο) ότι βρισκόμαστε πάνω σε “γέφυρα” (από κάτω περνάει η Αττική οδός) και απαγορεύεται de facto το παρκάρισμα . Αλλά αυτό δεν ισχύει 100% γιατί ζωγραφισμένες θέσεις υπάρχουν και πριν και μετά την “γέφυρα”.

15122007003.jpg15122007002.jpg

Εκεί που δεν μπόρεσε να απαντήσει το “οργανο” και μας παρέπεμψε για παράπονα στον διοικητή του, είναι γιατί η Τροχαία Κηφισιάς δεν γνωρίζει ποιος τράβηξε τις γραμμούλες στο οδόστρωμα (πιθανολόγησε ότι μπορεί να είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ ή το ίδιο το Mall – το 2ο είναι απίθανο, το Mall διαθέτει parking επί πληρωμή) και γιατί η Τροχαία Κηφισιάς δεν λαμβάνει μέτρα για το πρόβλημα (εφόσον πιστεύει ότι είναι πρόβλημα) αντί να κάνει τον εισπράκτορα. Γιατί δεν ψάχνει να βρει ποιος ζωγράφισε τις γραμμούλες , γιατί δεν λαμβάνει μέτρα να τις σβήσει αφού είναι παράνομες και γιατί δεν βάζει κανένα σήμα πάνω στο σημείο όπου παρατηρείται το πρόβλημα και αρκείται σε αυτόι που βρίσκεται κοντά στο … ΟΑΚΑ.

Πολλά ζητάω ε; Πάντως το “όργανο” είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πληροφορήσει ότι αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός δεκαημέρου σε οποιαδήποτε ΕΛΤΑ, είναι μειωμένο στο μισό. Ευχαριστούμε, σε καλή μεριά!

3 comments

  1. Δεν είναι θέσεις πάρκινγκ, είναι “σχάρα”. Οι διαγραμμίσεις του πάρκινγκ είναι ανοιχτές και όχι κλειστές στο σημείο από όπου “μπαίνει” το αυτοκίνητο να παρκάρει.

    Η “σχάρα” είναι (βάσει ΚΟΚ) το αντίστοιχο που στην Μ. Βρετανία μαρκάρεται ως “Keep Clear”. Δηλαδή καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χώρο επί του οδοστρώματος που πρέπει πάντοτε να παραμένει ελεύθερος. Είναι δηλαδή νοητά κράσπεδα.

    Παρόμοιες σχάρες έχει στις συγχωνεύεσεις οδών, στις απαγορευμένες αριστερές στροφές της Κηφισίας (στην Πανόρμου) και αλλού.

  2. Ωπς, τώρα που το λες έχεις δίκιο, φαίνεται και στις φωτογραφίες, αν και ομολογώ ότι δεν είχα προσέξει την διαφορά…

    Και πάλι όμως το όργανο της τάξεως δεν ήξερε ούτε αυτός να εξηγήσει το γιατί, “παράνομες θέσεις πάρκιγκ” που δεν ήξερε ποιος τις ζωγράφισε τις έλεγε!

    Ευχαριστώ για το σχόλιο!

  3. Ήμουν έτοιμος να απαντήσω όταν είδα ότι το είχε προλάβει ο Ξίμης (πρώην Τζίμης) 🙂

    Αυτό είναι και το πιο γελοίο της υπόθεσης… Ότι το όργανο δεν ήξερε… Χα χα χα, άκου ποιος τις ζωγράφισε! Μήπως ούτε το όργανο δεν ήξερε τον ΚΟΚ? Α ρε Ελλάς το μεγαλείο σου. Θέε μου, βοήθησε με να μετακομίσω σύντομα στην Ουγκάντα! Εκεί ξέρουν και από ΚΟΚ.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.