Ήγγικεν η ώρα….

Οδηγίες για το όμορφο Ναύπλιο!

Ας υποθέσουμε ότι όλοι ερχόμαστε από Αθήνα…

athens-nafplio

1) Το σημαντικότερο: ΔΕΝ ακούμε οδηγίες της Βασιλικής 🙂 . Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αντί για το όμορφο Ναύπλιο να βγούμε στην Αλάσκα!!!

2) Ερχόμενοι από Αθήνα λοιπόν, περνάμε τον Ισθμό της Κορίνθου. Λίγο μετά την Κόρινθο, ο εθνικός δρόμος χωρίζει προς Πάτρα (ευθεία – δεξιά) και προς Τρίπολη – Καλαμάτα κλπ (αριστερά). Πάμε αριστερά.

3) Αφότου στρίψουμε λοιπόν προς Τρίπολη, μετά από κάποια ώρα συναντάμε διόδια (διόδια Σπαθοβουνίου).  Τα περνάμε και έχουμε το νου μας γιατί σε λίγο θα βγούμε από την Εθνική οδό.

4) Χρησιμοποιούμε την έξοδο προς Ναύπλιο, Μυκήνες και Αρχαία Νεμέα δεξιά.

5) Αμέσως μετά υπάρχει διασταύρωση, δεξιά Νεμέα, αριστερά Ναύπλιο.  Διαλέγουμε…

6) Αφού στρίψαμε για Ναύπλιο, μετά από 1χλμ περίπου  πρέπει να κάνουμε δεξιά, περνώντας πάνω από τις γραμμές του τρένου προς Ναύπλιο – Άργος. Αλλιώς θα γυρίσουμε στην Κόρινθο…

7) Για κάποια χιλιόμετρα ο δρόμος έχει στροφές (Δερβενάκια).

8) Μόλις τελειώσουν οι στροφές, θα συναντήσουμε μια διασταύρωση. Ευθεία για Άργος,  αριστερά πάει για Ναύπλιο. Διαλέγουμε…

9) 2χλμ μετά, υπάρχει μια διασταύρωση για τις Μυκήνες.  Στο σημείο αυτό  είναι το εστιατόριο “Κολιζέρας”, στο οποίο θα γίνει το γλέντι μετά, γι΄αυτό και το αναφέρω. Ακόμα δεν το χρειαζόμαστε! Αν θέλουμε να πάμε στο Ναύπλιο, αγνοούμε τις Μυκήνες και συνεχίζουμε ακάθεκτοι πλέον. Μετά από 20 λεπτά περίπου θα φτάσουμε στον προορισμό μας ακολουθώντας τις πινακίδες “Ναύπλιο”.

10) με το που μπούμε στην πόλη, αν ψάχνουμε την εκκλησία, προχωράμε ακάθεκτοι για να βγούμε στην παραλία και στο μεγάλο parking απέναντι από το Μπούρτζι.

Αν όλοι έχουμε διαλέξει τα ίδια πράγματα, θα τα πούμε το Σάββατο στην εκκλησία!

Οδηγίες για την Εκκλησία

parking

Η Εκκλησία είναι ο Ι.Ν. Γενέσιον της Θεοτόκου. Στο Ναύπλιο αν ρωτήσετε την ξέρουν ως Παναγία, πίσω από το Μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Είναι η κεντρική πλατεία του Ναυπλίου και πολύ κοντά στην παραλία με τις καφετέριες απέναντι από το Μπούρτζι.

Απέναντι από το Μπούρτζι στην παραλία έχει τεράστιο parking (ελεύθερο), αλλά επειδή έχουν κλείσει το τελευταίο κομμάτι του και θα είναι και ΣΚ, καλό θα είναι να κοιτάτε να παρκάρετε από την αρχή του parking όπου βρείτε.

Οδηγίες για το εστιατόριο Κολιζέρας

kolizeras

Όπως είπαμε είναι κοντά στο χωριό Μυκήνες κοντά στον δρόμο Αθηνών – Ναυπλίου στο σημείο 9).

Οπότε:

  • αν κάποιος έρχεται από Αθήνα κατευθείαν για το γλέντι, πρέπει να κάνει στο σημείο 9) αριστερά προς Μυκήνες και αμέσως σχεδόν θα δει το εστιατόριο στο αριστερό του χέρι.
  • οι περισσότεροι που θα είμαστε και στην εκκλησία, θα ακολουθήσουμε την αντίστροφη διαδρομή και ερχόμενοι από Ναύπλιο προς Αθήνα πλέον, θα κάνουμε δεξιά στο σημείο αυτό.

Το μαγαζί έχει άνετο parking, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Άλλωστε στον γάμο της Φίλη, θα συρρεύσει λαοθάλασσα! Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά! Μην ξεχάσετε να φέρετε τη διάθεσή σας και ζακετούλες…

Βόλτες , μπάνιο κλπ!

Εννοείται θα κάνετε βόλτες μέσα στην πόλη και στην παραλία! Εκτός από τα κλασσικά μέρη μέσα στην παλιά πόλη και απέναντι από το Μπούρτζι ή πάνω στο Παλαμήδι (μπορείτε να τολμήσετε να ανεβείτε τα 999 σκαλιά), υπάρχει και μια πολύ ωραία βόλτα που ξεκινάει από το τέλος του λιμανιού στον Φάρο και καταλήγει στην παραλία της Αρβανιτιάς.

Είναι δίπλα στην θάλασσα κάτω από την Ακροναυπλία και στο τέλος της μπορείτε να βουτήξετε κιόλας στην Αρβανιτιά, κάτω από το Παλαμήδι! Στην ίδια παραλία μπορείτε να φτάσετε και από το κέντρο της πόλης από τον δρόμο δίπλα στην Πυροσβεστική που ξεκινάνε τα σκαλοπάτια του Παλαμηδίου και συνεχίζοντας για 2 λεπτά ακόμα στην ανηφόρα. Βέβαια η παραλία δεν είναι από τις τεράστιες, οπότε αν πάτε όλοι όσοι λάβετε αυτό το email για μπάνιο, μπορεί και να την γεμίσετε! Επίσης, δεν έχει αμμουδιά και μάλλον δεν ενδείκνυται για μικρά παιδάκια!

arvanitia

Άλλη κοντινή επιλογή για μπάνιο είναι η παραλία της Καραθώνας. Είναι μια τεράστια αμμουδιά, με ξαπλώστρες, beach bar κλπ και πολύ ρηχή για παιδιά. Αυτό βολεύει μιας και ακόμα η θάλασσα δεν έχει ζεστάνει ούτε για τους μεγάλους! Πάμε με το αυτοκίνητο και  είναι 5 λεπτά από το κέντρο του Ναυπλίου. Παίρνουμε τον δρόμο (για αυτοκίνητα) που ανηφορίζει προς Παλαμήδι και αφού φτάσουμε στην κορυφή του λόφου δεν πάμε δεξιά για να μπούμε στο κάστρο, αλλά συνεχίζουμε ευθεία  και αμέσως θα δούμε κάτω από τον λόφο την παραλία!

karathona

Τέλος, υπάρχουν κοντά ακόμα πιο ωραίες παραλίες όπως ο Αγ. Νικόλαος (Κονδύλι) και η Κάντια (Μπαράκι) στον δρόμο προς Ίρια, η παραλία Ασίνης και το Τολό, αλλά σκεφτείτε ότι ακόμα η θάλασσα θα είναι αρκετά δροσερή και ίσως η Καραθώνα είναι η πιο καλή επιλογή!

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά! 🙂

Θανάσης & Βασιλική

OLYMPUS DIGITAL CAMERA