Street Basketball στους δρόμους του Παγκρατίου!

Την Κυριακή το πρωί, κεντρικοί δρόμοι στο Παγκράτι θα κλείσουν για κάποιες ώρες, για να διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ 4vs4! Πλάκα θα έχει να βλέπεις τους δρόμους γεμάτους μπασκέτες! Αναλυτικά η ανακοίνωση από το site του Δήμου Αθηναίων:

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερα παιδιά στον Αθλητισμό.

Την Κυριακή 6 Απριλίου, ο Ο.Ν.Α. θα πραγματοποιήσει μια μικρή γιορτή του μπάσκετ στο Παγκράτι. Από το πρωί, θα… κλείσει τους δρόμους γύρω από τις οδούς Σπύρου Μερκούρη & Ευτυχίδου, θα στήσει μπασκέτες και θα υποδεχθεί τη Νεολαία στο Τουρνουά μπάσκετ «3 οnπου θα διοργανώσει.

Από τις 9.00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ., εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια – ηλικίας 9 έως 12 ετών – θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ πάνω στο δρόμο, να δείξουν τις ικανότητές τους με την «πορτοκαλί» μπάλα, να εκτονωθούν και να ζήσουν αξέχαστες στιγμές.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και σε αυτούς θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 νέοι και νέες της ευρύτερης περιοχής.

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος ομάδες από σχολεία, σωματεία αλλά και ομάδες ανεξάρτητων παικτών. Τα παιδιά θα σχηματίσουν ομάδες τεσσάρων ατόμων και θα αγωνιστούν με το σύστημα νταμπλ νοκ άουτ. Μετά το τέλος των αγώνων, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τους τρόπους μέσα από τους οποίους οι νέοι και οι νέες μπορούν να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται μέσα σε πυκνοκατοικημένες πόλεις βρίσκοντας ταυτόχρονα τα κατάλληλα κίνητρα.

Όσα παιδιά επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθυνθούν στα εξής σημεία: Κλειστά γήπεδα: Ρουφ (Εχελιδών 9), Μετς (Μάρκου Μουσούρου 70), Γκράβας (Πασσώβ 10), Στρέφη (Λ. Στρέφη), Γουδή (Γ. Παπανδρέου & Κανελλοπούλου), Εξάρχεια (Τσαμαδού 9), σε όλα τα Αθλητικά Κέντρα του Ο.Ν.Α. (9 π.μ. – 8 μ.μ.), καθώς και στο χώρο της εκδήλωσης την ίδια μέρα.!

Και άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια θα γίνουν εκείνη την μέρα στους δρόμους της πόλης, όπως ποδηλατοδρομία και street party ! Περισσότερα εδώ

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.