O Πρίγκηπας Χάρι πολεμάει τους Ταλιμπάν…

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο μικρός γιος του Καρόλου και της Νταιάνας της Αγγλίας, πολεμάει στην πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν. Καλά εγώ πολύ αμφιβάλλω και για το κατά πόσο είναι “πρώτη γραμμή” το μέρος όπου βρίσκεται. Αλλά όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα έγινε πρώτο ζήτημα σε Αγγλία και Αμερική. Ο Χάρι, έχει καταταχθεί στον στρατό και είχε ζητήσει παλιότερα να τον στείλουν στο ΙΡΑΚ, αλλά δεν τον αφήσανε για λόγους ασφαλείας. Τώρα το όνειρό του (τρομάρα του) έγινε πραγματικότητα και εδώ και 10 βδομάδες βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Βέβαια για λόγους ασφαλείας (μην του την πέσουν αυτουνού και των συμπολεμιστών του) οι Ταλιμπάν, αφού είναι εντυπωσιακός στόχος, είχε γίνει συμφωνία κυρίων με τα ΜΜΕ να μην αποκαλυφθεί ότι υπηρετεί εκεί. Άμα μπλέκεις με δημοσιογράφους όμως… Κάτι ξέρουν και οι φίλοι του … Μάκη 😛  Το αμερικάνικο site http://www.drudgereport.com/ το οποίο είχε αποκαλύψει και την σχέση του Bill και της Monica το έβγαλε χτες στην φόρα και σήμερα η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου!

Ατάκες του πρίγκηπα στο BBC κατά την παραμονή του εκεί:

-“A bit of excitement…finally, [to] get the chance to actually do the soldiering that I wanted to do ever since I joined”.

– “I think my mum would be proud of me

– Ιn an interview following his deployment to Helmand Province, Prince Harry described how he appreciated being “sort of a normal person for once”

Αυτά περί φυσιολογικού ανθρώπου μου έφεραν στο μυαλό κάτι καινούριες φωτογραφίες που αποκάλυψε το Wired, από τα βασανιστήρια των κρατουμένων στις φυλακές του Αμπου Γκραιμπ… Το κύριο θέμα της συλλογής, είναι πώς φυσιολογικοί άνθρωποι μπορούν υπό ορισμένες συνθήκες να συμπεριφέρονται σαν εγκληματίες. Οι εικόνες στο Wired είναι σκληρές…

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.