Δαυίδ vs Γολιάθ: Το ματς θα κριθεί στα χαρτιά…

Καλαμαριά – Ολυμπιακός 1-0. Αποτέλεσμα που αν γίνουν άλλα 10 ματς, δύσκολο να ξαναέρθει το ίδιο. Αλλά στο ματς αγωνίστηκε ένας “Πόντιος” από την Αυστρία, που δεν είχε το δικαίωμα σύμφωνα με την UEFA, αλλά το είχε σύμφωνα με την … ΕΠΟ, που του εξέδωσε δελτίο. Περισσότερα για την υπόθεση και την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός, εδώ:

Επανάληψη στο Απόλλων-ΟΣΦΠ!

Λογικά νομίζω μου έρχονται στο μυαλό οι εξής σκέψεις:

Ο παίχτης στο ματς έπαιξε χωρίς δελτίο;

Αν είχε δελτίο, η Καλαμαριά και οι παίχτες της που κέρδισαν το ματς μέσα στο γήπεδο, δεν έχουν καμιά ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να δικαιωθεί σε μια ένσταση τέτοια. Αλλά γίνεται ακόμα πιο “λίγος” στα μάτια όλων που διεκδίκησε αυτά που δικαιούται από τον νόμο, αλλά δεν δικαιούται ηθικά. Αυτό που έκανε δεν δείχνει το “μεγαλείο και την λεβεντιά του λιμανιού” που καυχιούνται οι οπαδοί του. Κάθε άλλο. Προσπαθεί να πάρει στα χαρτιά 3 βαθμούς που δεν αξίζει πραγματικά. Είναι ο Γολιάθ που πάει να πάρει το “ματς στα χαρτιά” από τον Δαυίδ, γιατί ο Δαυίδ είχε σφεντόνα (που του έδωσε παράνομα το δικαίωμα να την έχει στην τσέπη του αυτός που έγραψε την Παλαιά Διαθήκη)

Εκεί που θα είχε δίκιο στα μάτια όλων, θα ήταν να κάνει ο Ολυμπιακός μια αγωγή για διαφυγόντα κέρδη (και βαθμούς) απέναντι στην ΕΠΟ που έβγαλε το δελτίο στον παίχτη και όχι απέναντι στην Καλαμαριά που χρησιμοποίησε παίχτη με δελτίο .

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Καλαμαριά, που χάνει δίκαια (σύμφωνα με τον νόμο) 3 βαθμούς που κέρδισε καθαρά στο γήπεδο, χωρίς ευθύνη της αλλά με ευθύνη της ΕΠΟ.

Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της ΝτουπερΛίγκας, γιατί η έκδοση δελτίου από την ΕΠΟ διακωμωδεί και υποβιβάζει το ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι το προϊόν που πουλάει η ΝτούπερΛίγκα.

Γενικά Super Λίγκα , Ντούπερ Λίγκα και κολοκύθια με ρίγανη. Λες και δεν είναι αρκετά άχρηστοι οι της ΕΠΟ, τώρα έχουμε και τους άχρηστους της Ντουπερ Λίγκας. Η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να σταθεί πουθενά. Το παζάρι και το “να μοιράσουμε το καρπούζι”, είναι για άλλες ανθώπινες δραστηριότητες και όχι για την δικαιοσύνη που βασίζει τις αποφάσεις της στους νόμους …

2 comments

  1. Ρε συ κάναμε ένσταση για να διαφυλάξουμε την ιστορία του συλλόγου (κοινώς να μη πούνε μετά ότι δε κάναμε ένσταση για να δώσουμε το πρωτάθλημα στον 4*25άρη)
    Καλύτερα να τη χάσουμε βασικά και να έχουμε μετά δικαιολογία! 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.